Obaveštenje Kolačići se koriste na ovoj web stranici kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite, pretpostavljamo da se slažete da primate kolačiće sa ove web lokacije. OK

Kulen u štapu

1,600.00 RSD
+

Način proizvodnje i receptura ne razlikuje se u odnosu na kulen u kati.

U Vojvodini postoje različite vrste kulena. Medju njima se najviše izdvaja Sremski kulen.

Prva kulenijada u Sremu, održana je 1999 godine u mesto Sremska Mitrovica na salašu Branka Hodobe. kada sa grupa zaljubljenika u kulen uz hladan špricer dogovorila da održe prvo takmičenje i odluče čiji kulen najbolji.

Iz 99' godine, brzo se vraćamo u 2019 godinu na naše malo imanje na obroncima Fruške gore gde nastaje naš Sremski kulen.

Da bi kulen bio prvoklasnog kvaliteta i najbolji predstavnik Srema, potreban je period od skoro 5, 6 meseci, koji počinje od momenta samog uzgoja svinja do perioda sazrevanja u prostoriji za odležavanje. Pa da počnemo!

Kao što smo već dosta puta napomenuli, da bi proizvod bio vrhunskog kvaliteta, potrebno je meso za koje provereno znamo poreklo i na koji način je svinja uzgajana da bi njeni delovi mogli da se svrstaju kategoriju vrhunskog kvaliteta.

Kada veliki komadi mesa stignu u našu proizvodnju, odvajaju se, but, kare, pećka i tvrda ledjna masnoća. Kada sameljemo svo meso, prelazimo na začine koji će kulenu dati šmek i pikantan ukus. A koji su to začini? Verovatno ih svi koristite i u vašem domaćinstvu, a to su so, biber, slatka paprika i naravno ljuta paprika. I za kulen, kao i za kobasicu koristimo svinjsko crevo pod nazivom "Kata".

Šta se dalje dešava? Kulen se posle toga cedi ceo jedan dan, posle čega se nosi u pušnicu gde ukupno provodi 4 dana. Poslednji i najduži proces je odležavanje u prostoriji za sazrevanje gde kulen provodi 4, 5 meseci da bi bio spreman da krasi vaše posluženje.

Krajnji proces je pakovanje u higijensko vakum pakovanje,i isporuka na vašu adresu.

ISPORUKA:

- Ako želite isporuku u roku od 48h, potrebno je naglasiti prilikom poručivanja kako bi vaš paket proslediti najbržom kurirskom službom "Bex".

- Obično se isporučuje u roku od 2 do 4 dana.

DOSTAVA:

- Nakon slanja porudzbine, obrada i slanje u proizvodnju može potrajati 1-2 dana.

- Kupovina izvršena nakon 15h, neće biti procesuirana do narednog poslovnog dana.

- Ako naručite posle 15h petkom, vaša porudzbina biće procesuirana u ponedeljak.

Lokacija - Procenjeno vreme dostave - Naziv kurirske službe

Beograd - 48h - "Bex"

Novi Sad - 48h  - "Bex"

Ostatak Srbije - 48h - "Bex"

Beograd - 3-5 dana - "For You"

Novi Sad - 3-5 dana - "Flash"

POVRAT ROBE:

- Prihvatamo povrat u roku od 14 dana od prijema vaše robe.

- Po prijemu porudzbine pošalite email kako bi ste nas obavestili o bilo kakvim problemima sa vašom porudzbinom.

- Email: sasalasazimnica@gmail.com

- Broj telefona: 063 / 500 - 825

- Ako vam se proizvod ne svidi, vratićemo vam novac u roku od 14 dana.